• Gratis verzending v.a. 60,-
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Vlekken in de nieuwste kleding? Je verwijdert ze zo!

  • 07 juni 2021
  • 0 reacties

Hè, zitten er nu alweer grasvlekken in je nieuwe broek? Dit is een opmerking die veel moeders bekend voor zal komen. Kinderen knoeien (en stoeien) nu eenmaal, daar is weinig aan te doen. Toch doet het pijn wanneer je ziet dat de nieuwste, trendy aanwinsten alweer onder de vlekken zit. Hoe ga je die er nu gemakkelijk weer uit krijgen? Gras, bloed, modder, van alles komt voorbij. Ook niet alle vlekken gaan er in de wasmachine goed uit. Gelukkig zijn er verschillende tips bij de verschillende soorten vlekken. Lees snel verder!

Oei, ik knoei

Chocolade, pastasaus, kauwgom of fruit. Wat jouw kindje op dat moment ook aan het eten is, de kans is dat ze er flink mee smeren. Ach, je kindje is natuurlijk ook niet voor niets nog kind. Hoewel de vlekken flink vervelend kunnen zijn, hoort knoeien er toch echt bij. Vlekken verwijder je het beste als je direct actie onderneemt. Dan krijgt het namelijk niet de kans om echt in de kleding te trekken. Dus als je kindje weer eens heeft geknoeid, trek dan eerst hup snel dat shirt uit en was het gelijk met groene zeep.

Het zwaardere geschut

Merk je al snel dat de vlek er wat minder makkelijk uitgaat? Tijd om het zwaardere geschut in te zetten. Iedere vlek heeft zo zijn eigen middeltje. Een hardnekkige vetvlek verwijder je bijvoorbeeld eenvoudig met talkpoeder of zout en citroensap. Grote kans dat je dit nog wel ergens hebt liggen. Door dit over de vetvlek te strooien trekt het vet daar direct in. Heel handig!

Mama, ik bloed!

Heeft je kindje iets te wild gedaan, is hij of zij gevallen of heeft zich iets anders voorgedaan? Een kusje erop doet wonderen. Helaas geldt dit niet voor de kleding die op dat moment gedragen werd. Gelukkig hebben we ook voor bloedvlekken handige tips. Deze vlekken zijn namelijk eenvoudig te verwijderen met zout en melk. Laat het kledingstuk een nachtje liggen in koud water en een flinke hoeveelheid zout of melk en de volgende dag is het net alsof er niets gebeurd is. Natuurlijk moet je het daarna nog wel eventjes fris wassen.

Lekker buiten gespeeld schat?

Af en toe is het heerlijk wanneer de kids even naar buiten verdwijnen. Buitenspelen is natuurlijk gezond en ook hartstikke leuk. Van die grasvlekken worden we dan alleen weer iets minder blij. Gelukkig hebben we ook voor deze hardnekkige groene vlekken tips. Dep een beetje soda op de grasvlek en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine met een normaal programma. Grote kans dat de vlek weer is verdwenen!

Zandbak in geweest

Rennen, springen, klauteren en zandkastelen bouwen zijn wekelijkse activiteiten in het leven van je kindje. Hierdoor komen zandvlekken, in allerlei soorten en maten, nu eenmaal veel voor. Een goede manier om zandvlekken te verwijderen is om in een emmer een sopje met een wasmiddel naar keuze te maken en het kledingstuk hier een half uurtje in te laten liggen. Spoel het vervolgens goed uit en de meeste zandvlekken zijn weg. Je kunt eventueel ook nog een speciale vlekkenspray gebruiken van het merk dat je graag gebruikt.

Service van Schattige Babykleertjes

Zijn bepaalde kledingstukken inmiddels verwassen of is een bepaald kledingstuk echt onbegonnen werk? Bij Schattige Babykleertjes hebben wij de leukste baby- en kinderkleertjes voor jouw kindje in het assortiment. Wij bieden je trendy kledingstukken voor baby’s, jongens en meisjes. Zo scoor jij op onze webshop gegarandeerd een nieuwe outfit. Heb je zelf al leuk idee of wil je je laten inspireren door ons assortiment met babykleertjes? Er is genoeg keuze!

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk andere berichten