• Gratis verzending v.a. 60,-
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

De juiste maat kinderkleding

  • 26 januari 2021
  • 0 reacties

Kleding kopen is niet altijd even makkelijk, vooral bij kleine kinderen niet. Dit komt doordat zij natuurlijk blijven groeien en daarom ook snel weer hun kleding uitgegroeid zijn. Daarom is het belangrijk om goed te weten welke maat je baby of peuter heeft, zodat je hier goed op kunt inspelen. Een maat groter kopen geeft je namelijk wat extra tijd, zodat je niet direct wéér nieuwe kinderkleertjes hoeft te kopen. Daarbij moet je natuurlijk op een aantal punten letten. Wij helpen je graag een handje mee.

 

Babykleding en kinderkleding

In het begin koop je natuurlijk zoveel mogelijk babykleding. Dit gaat ook een aantal maanden zo door. Maar na verloop van tijd zal jouw baby uit de rompertjes en boxpakjes groeien. Als dit het geval is, is er daarna sprake van kinderkleding. Dit verschilt natuurlijk ook per baby, dus dat is soms lastig te zeggen. Over het algemeen spreken wij bij Schattige Babykleertjes vanaf maat 92 over kinderkleding. Echter verschilt elke maat ook weer net ietsje van elkaar. Maar hoe kun je dan zelf kleding kopen voor je kindje zonder dat je het eerst hoeft te passen?

 

Het gebruik van een maattabel

Er zijn diverse maattabellen opgezet voor het vinden van de juiste maat. Deze maattabel werkt oplopend, zodat je direct een goed beeld hebt van de maat op dit moment en de maat die hierna gaat kopen. De maten die hierin worden genoemd is altijd de maximale lengte. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat de maten niet worden aangepast aan het geslacht. Let goed op welke maattabel je gebruikt, want sommige maattabellen gaan uit van de leeftijd, maar elk kindje heeft natuurlijk een andere lengte en postuur. In Europa worden over het algemeen altijd dezelfde maten gehanteerd.

 

Matentabel voor een baby

Matentabel voor meisjes

Matentabel voor jongens

De juiste maten

Je moet natuurlijk wel even weten wat de lengte en omvang van jouw kindje is. Zorg er daarom altijd voor dat je een meetlint in huis hebt. Zet je kind recht tegen de muur en meet van de onderkant tot bovenkant. Wanneer je de omvang wilt opmeten, meet je altijd op het breedste stuk. Nu kun je kleding in de juiste maat bestellen. Wanneer je toch altijd twijfelt, kun je het tegenwoordig gemakkelijk bestellen om thuis even te passen. Is het toch iets aan de grote kant? Dan kun je dit rustig even in je kast laten liggen. Uiteindelijk komt er een tijd dat dit kledingstuk past. En stiekem is het ook wel leuk dat je ergens naar uit kan kijken, toch?

Online kinderkleertjes bestellen

Bij Schattige Babykleertjes hebben wij de leukste baby- en kinderkleertjes die jij kunt aanschaffen voor je kindje. Wij bieden je dan ook de leukste kledingstukken voor baby’s, jongens en meisjes. Heb je zelf al leuk idee of wil je je laten inspireren door ons assortiment met babykleertjes? Er is genoeg keuze! Bij vragen over de juiste maat helpen wij je natuurlijk graag verder. De maattabel vind je hier.

 

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk andere berichten