• Gratis verzending v.a. 60,-
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

De allerleukste herfstactiviteiten

  • 27 oktober 2021
  • 0 reacties

De allerleukste herfstactiviteiten

Al een maand lang kunnen we genieten van de herfst. Dat het seizoen is verandert is ook wel te merken, inmiddels is het een stuk kouder en begint het meer te regenen. Als voordeel brengt dit wel met zich mee dat de blaadjes van de bomen in prachtige kleuren veranderen. Dit zorgt voor prachtige landschappen én nieuwe avonturen voor jou en de kids. Ga je in de herst op pad? Zorg er dan wel voor dat je kinderen warm zijn aangekleed. Hieronder delen wij een aantal leuke herfstactiviteiten.

Maak een herfsttafel

Wat is er leuker in de herfst dan samen naar het bos? Het bos is het hele jaar door een prachtige omgeving, maar in de herfst ligt het bos vol met herfstschatten. Denk aan prachtige bladeren, dennenappels, kastanjes, eikeltjes en beukennootjes. Er is genoeg te vinden! Kleed de kinderen warm aan met een lekkere sjaal en een warme jas. Trek daaronder een paar regenlaarzen aan, dit is wel zo handig wanneer het bos wat modderig is. Vervolgens kan je met een mandje de leukste herfstige items verzamelen. Thuis kan je samen met de kinderen alles mooi uitstallen. Het geeft een warm en knus gevoel in huis.

Samen naar paddenstoelen zoeken

Overal in het bos beginnen paddenstoelen op te komen, dit is natuurlijk ook een typisch aspect van de herfst. Neem de kinderen mee naar het bos en ga op zoek naar alle paddenstoelen. Zoek er zo veel mogelijk, maar laat ze wel staan. Op het internet zijn er verschillende zoekkaarten voor paddenstoelen te vinden. Dit maakt dit uitje ook nog eens leerzaam. Tip: neem een klein spiegeltje mee, zo kunnen jullie ook samen de onderkant van de paddenstoelen bekijken.

Bezoek een pompoenboerderij

Wie herfst zegt, zegt pompoenen! In Nederland zijn er verschillende pompoenboerderijen. Dit is niet alleen heel leuk om te bezoeken, maar met de pompoenen kan je ook hele leuke activiteiten doen. Je kan er mee knutselen, maar ook hele lekkere gerechten mee maken. Zo kan je samen met de kinderen leren hoe je pompoenen kunt uithollen en decoreren. Of kies een andere leuke workshop uit. Kortom: er is genoeg te doen op de pompoenboerderij.

Herfstshoot

Samen herinneringen maken in de herfst? Hoe leuk is het om deze vast te leggen met een fotoshoot. Met de mooie prachtige warme kleuren in de herfst maak je erg sfeervolle foto’s. Kies een mooie locatie, doe de kinderen hun mooiste kleren aan en ga erop uit om foto’s te schieten. Ga voor een leuke muts of een warme sjaal om de foto het ultieme herfstgevoel te geven.

Herfst garderobe shoppen

Voor de kinderen is het buiten zijn in de herfst een groot feest. Paddenstoelen zoeken, dansen in de regen en rennen door het bos. Ben je nog op zoek naar warme sjaals, regenlaarzen en schattige mutsjes? Bij Schattige Babykleertjes vind je superleuke baby- en kinderkleding volgens de laatste najaarstrends. Ontdek ons aanbod op de webshop!

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk andere berichten