• Gratis verzending v.a. 60,-
Binnenkort zijn hier producten beschikbaar. Vraag het ons...

Babykleding trends voor de zomer van 2022

  • 15 juni 2022
  • 0 reacties

Babykleding trends voor de zomer van 2022

Als je je kleintje deze zomer hip wilt kleden, dan mag je de babykleding trends voor de zomer van 2022 niet missen. Als specialist in baby- en kinderkleding met veel merken in het assortiment, geven we er graag onze visie op. Babykleding en kinderkleding is de afgelopen jaren meer de volwassen modetrends gaan volgen, maar heeft wel altijd een speels karakter gehouden. Zeker voor de kleintjes waar lekkere stoffen de outfitjes modieus maar toch comfortabel maken. Waar loopt jouw kindje deze zomer in? Laten we snel beginnen: dit zijn de baby en kinderkleding trends voor de zomer van 2022.

Babykleding zomer 2022: wat valt op?

Als we kijken naar de babykleding voor de allerkleinsten, dus maat 44 - 56, dan vallen ons eerst de kleuren op. Deze lopen iets uit de pas met de modekleuren zomer 2022 voor volwassenen. Waarin ze wel overeenkomen zijn de rijke, volle kleuren en aardetinten. Wel een link naar de kleding van volwassenen, zijn de panterprintjes en de washing in sommige stoffen. Maar met name is het toch echt babykleding. Dit jaar valt ons op dat printjes, soms grappig en soms gewoon heel erg mooi in de mode zijn. Niet alleen streepjes, maar ook illustraties en teksten.

Mode trends in babykleding maat 62 - 80

Een deel van de mode van de kleinste maten babykleding komt ook in de al wat grotere maten terug. Soms zelfs dezelfde prints en modellen. Dit is leuk, want zo kun je favoriete kinderkleding kopen in verschillende maten. Opvallend zijn in deze kleding de jeans en zonnehoedjes. Met het juiste setje kun je al bijna een festival outfitje voor baby's maken! In de prints vallen de thema’s fruit, natuur en strand op. Deze matchen heel mooi met de natuurlijke kleuren. De babykleding van dit moment heeft een heel mooi duurzaam en vintage karakter.

Trends babykleding 2022

Dreumes kleding voor zomer 2022

Als je dreumes kleding gaat kopen deze zomer, dan vallen de bekende figuurtjes van filmpjes en boekjes op. De trend in babykleding voor zomer 2022, van illustraties en de eerder genoemde thema’s, zien we hier ook weer terug. De tekeningen zijn echter voor deze leeftijdsfase uitgebreider. Er is meer kleur gebruikt, de illustraties zijn complexer. Ook zijn het niet alleen maar meer natuurlijke thema’s; ook auto’s en andere voertuigen komen voorbij. Het strand thema, een beetje een California vibe, zien we ook in de kleding voor dreumesjes terug. De teksten zoals “here comes the sun” en “campervan” sluiten hier perfect op aan.

Baby zomerkleding trends

Peuter- en kleuter kleding zomer 2022

Bij de peuter- en kleuterkleding zien we meerdere thema’s erbij komen. De collectie in samenwerking met “Daley Blind” heeft uiteraard een stoer en sportief thema. In meer kleding zien we het stoere en sportieve terug komen. Toch zijn de andere stijlen ook nog volop aanwezig. Hoewel het kinderkleding is, oogt het al bijzonder volwassen en volgt het de modetrends zomer 2022 voor volwassenen aardig. Voor de liefhebbers van de stijl babykleding is er nog voldoende te kiezen, zoals een baby zomerjas. Maar voor de hippe ouders die hun kindje graag volgens de mode kleden is er ook genoeg keus.

Vintage kinderkleding

De natuurlijke tinten geven de baby- en kinderkleding deze zomer een mooi vintage design. Maar ook de prints, zoals het California gevoel dragen hieraan bij. De combinatie ervan maakt dat sommige kleding zo uit de jaren 70 gekomen kan zijn. Alsof het vintage kinderkleding uit een Californische ‘thrift shop’ is. Ook in dit aspect gaan de baby mode trends helemaal mee. Want met name de tieners en jongvolwassenen zie je tegenwoordig veel in tweedehands kledingzaken winkelen. Vaak komen ze er met de leukste combinaties en mooiste items vandaan. Voor je kindje hoef je voor vintage kinderkleding niet naar de tweedehands kledingwinkel, je koopt dit gemakkelijk online.

Kindermode trends zomer 2022

Hoewel deze blog over de babykleding trends voor de zomer van 2022 gaat, maken we nog even een uitstapje naar de kindermode trends zomer 2022. Hier vallen ons de jeans stoffen op, zowel voor broekjes als jasjes. En merken als Like Flo of Moodstreet maken bijvoorbeeld hele hippe kinderkleding. Met name menig moeder zou dit ook wel in haar maat willen hebben. Denk aan glimmende stoffen, panterprints of een bomber jack. De kindermode heeft voor de zomer van 2022 echt een hele aantrekkelijke collectie gemaakt. Hierbij gaat het niet om één merk die de trend zet, maar om meerdere.

Kinderkleding zomertrends 2022

Conclusie kinderkleding trends 2022

Als je voor de zomer 2022 baby- en kinderkleding trends 2022 bekijkt, dan zie je dat er grote sprongen gemaakt zijn. Als ouder heb je voldoende keus, welke stijl je ook zoekt. Van zoet en lief tot stoer en sportief; alles is er. En door de stijl van vintage en gedragen, denk aan de washings en thrift shop style, maakt het veel minder uit als kindjes er lekker in spelen. Kleding van tegenwoordig hoeft je kindje er niet van te weerhouden lekker te gaan spelen. Want hoe mooi het er ook uitziet, er is zeker gelet op comfort en bewegingsvrijheid.

Advies op maat

Als je voor het eerst vader of moeder geworden bent dan kun je veel baat hebben bij tips. Bij Schattige Babykleertjes delen we onze kennis graag. Nog liever geven we je advies op maat. Op deze manier kunnen we je helpen bij het uitkiezen van de mooiste babykleding voor jouw kleintje. We kunnen je meer vertellen over wat je van de kinderkleding merken kunt verwachten. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt, zoals “valt een merk groot of klein?”, “hoe lang gaat babykleding mee?”, “Welke babykleding kun je goed wassen?” etc. Op al deze vragen en meer geven onze specialisten graag antwoord. Neem daarom gerust contact op.

Waarom babykleding kopen bij Schattige Babykleertjes?

Misschien heb je al gemerkt dat je kindje soms snel uit de kleding groeit. Daarom hebben wij van Schattige Babykleertjes een spaarsysteem. Als je een account aanmaakt kun je gaan sparen. Al vanaf je eerste bestelling spaar je euro’s. Ook op de sale items! Je krijgt met iedere bestelling een percentage van je orderwaarde in je account. Vanaf 10 euro kun je dit bedrag omzetten in een kortingscode. Dit maakt dat veel klanten van Schattige Babykleertjes vaste klanten zijn. Wij maken het kopen van baby- en kinderkledij leuk en betaalbaar.

Reactie plaatsen

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk andere berichten